Leiningen-Westerburg Károly (1819-1849) - aradi vértanú

                             


Leiningen-Westerburg Károly (1819-1849) - aradi vértanú
 
A hibátlan jellemű, lovagias tiszt rendkívül érzékeny volt katonai becsületére, a kivégzése előtti percekben is ama rágalmak ellen tiltakozott, melyek szerint Budavár visszavételekor az elfogott osztrák katonákkal kegyetlenkedett volna.
Szavait - Tichy osztrák őrnagy, a kivégzés parancsnokának intésére - a dobok dübörgése némította el.

2023. October 06. 00:00

Damjanich János - az aradi vértanú - imája, kivégzése előtt

                           


Damjanich János - aradi vértanú - imája, kivégzése előtt:
 
"Mindenség ura! Hozzád fohászkodom!
 
Te erősítettél engem a nőmtől való elválás borzasztó óráiban, adj erőt továbbra is, hogy a kemény próbát: a becstelen, gyalázatos halált erősen és férfiasan állhassam ki.
 
Hallgasd meg, ó, Legfőbb Jó, vágyteli kérésemet! Te vezettél, Atyám, a csatákban és ütközetekben – Te engedted, hogy azokat kiállhassam, és a Te védelmező karod segített némely kétes küzdelemből sértetlenül kilábolni – dicsértessék a Te neved mindörökké!
 
Oltalmazd meg, Mindenható, az én különben is szerencsétlen hazámat a további veszedelemtől! Hajlítsad az uralkodó szívét kegyességre a hátramaradó bajtársak iránt, és vezéreld akaratát a népek javára!
Adj erőt, ó, Atyám, az én szegény Emíliámnak, hogy beválthassa nékem adott ígéretét: hogy sorsát hitének erejével fogja elviselni.
 
Áldd meg Aradot! Áldd meg a szegény, szerencsétlenségbe süllyedt Magyarországot! Te ismered, ó, Uram, az én szívemet, és egyetlen lépésem sem ismeretlen előtted: azok szerint ítélj fölöttem kegyesen, s engedj a túlvilágon kegyes elfogadást találnom.
Ámen.
Damjanich
Emíliának vigasztalásul
 
Damjanich János (1804-1849) - honvéd vezérőrnagy

2023. October 06. 00:00

A magyar konyha ínyencségei - Rakott kel

                     

 

A magyar konyha ínyencségei - Rakott kel
 
Hozzávalók:
1,5 kg kelkáposzta
70 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
20 dkg rizs
7 dl tejföl
20 dkg vöröshagyma
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
olaj
 
Elkészítés:
A káposztát félbe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk.
 
A vöröshagymát apróra vágjuk. A felhevített olajra szórjuk a köménymagot, majd megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.
 
Megszórjuk az őrölt paprikával, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A végén megborsozzuk, és összekeverjük a megpárol rizzsel.
Tehetünk bele egy kis ételízesítőt is.
 
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a tölteléket. Befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk a tejföllel.
 
Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
 
kattints a képekre - érdemes!

2023. October 01. 00:00

Aki még mindig nem értené, hogy miért fontosabb mindennél a népességfogyás megállítása

Aki még mindig nem értené, hogy miért fontosabb mindennél a népességfogyás megállítása
Amennyiben nem tudjuk megállítani ezt a folyamatot, először nem lesz elég munkaerő az országunkban, aminek a következménye az ország gazdaságának a hanyatlás.
Ebből következik, hogy csökkennek a bérek, a nyugdíjak, miközben fel kell majd emelni a nyugdíjkorhatárt.
És mindezekből következően a mai fiataloknak majd már nem lesz nyugdíja!
Megoldás: a gyermekvállalás mindenek feletti támogatás!
 
fotó: "C:\Users\Mészáros László\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Network Shortcuts\ass  Aki még mindig nem értené, hogy miért fontosabb mindennél anépességfogyás megállítása AAmennyiben nem tudjuk megállítani ezt a folyamatot.jpg"

2023. September 20. 00:00

Haza, a magasban

Haza, a magasban
Felmerül a kérdés: a világban szétszóratott összmagyarság számára mi jelenti a magyar szülőföld fogalmát, mi a magyar hazát, és mi jelentheti a „drága magyar földet”?
Planétánknak számtalan olyan pontja van, ahol magyarok jönnek világra, ahol magyarok élnek és meghalnak.
Minden ilyen hely kulcsfontosságú a magyar megmaradás szempontjából – mind-mind egy-egy hídfőállás!
A „sokágú síp” e helyszínek sokasága, összessége: a világkerekség minden magyarlakta szeglete – Szőcs Géza barátom kifejezésével, a planetáris haza.
Minden olyan talpalatnyi föld, amelyen bárhol a világban magyar ember áll, mert az az életének a színtere, az magyar föld! A magyar szülőhaza egy-egy mozaikja. És e kisebb nagyobb mozaikok összesége pedig a palanetáris magyar haza.
A planetáris hazában élő magyarok összességét, bennünket mindahányunkat a világban, az összetartozásunkat jelentő anyanyelv és a kötőanyagként szolgáló magyar kultúra emelheti fel az égi rend dimenziójába, a planetáris magyar nemzeti lét horizontjára.
A magyarság megmaradása, a planetáris haza fizikai színtereinek, élőhelyeinek megőrzése, a nemzeti azonosságtudat erősítése, csakis életerős anyaországgal őrizhető meg.
Jól jegyezzétek meg, nem Csonka-Magyarországban, nem is Nagy-Magyarországban, hanem mindenkor Kárpát-hazában, mi több, a világ összes magyarjában, a planetáris magyarságban kell gondolkodnunk, amikor a jövőnket tervezzük.
Tetteink fő vezérlő elve az egészséges magyar tudatformálás, és az összetartozásunk mindennapi természetessége kell legyen!
Tudnotok kell azt is, hogy aránytévesztés lenne, ha nagyobbak kívánnánk lenni a lehetségesnél, de hibát követnénk el akkor is, ha kisebbé hagynánk magunkat válni, a valóságosan lehetséges legnagyobbnál.
A lét-nemlét kérdése a fejekben dől el: a nemzethez tartozás vagy nem tartozás ténye, nemzeti tudatunk megléte, vagy hiánya, határozzák meg nemzetünk kilátásait.
A demográfiai veszély bennünket is égetően fenyeget. Így a planetáris magyar haza is egyre szűkül, az egyre fogyatkozó népességünk miatt.
Van-e annál nemesebb cél, minthogy a súlyos kihívások előtt álló nemzetünk javát szolgáljuk, a megmaradás vízióját tervekké formáljuk, és azokat tántoríthatatlan következetességgel végrehajtsuk - olyanokat cselekedjünk, amik méltóak nagy elődeink tetteihez és emlékéhez?
Van-e annál fennköltebb idea, mint a „haza, a magasban” gondolata?
Egy pillanatig sem téveszthetjük szemünk elől, hogy ennek beteljesüléséhez két dolog bizonyosan szükséges: a fennmaradó és egyre erősödő Nemzet és Haza.
Mészáros László
a Patrióta Európa Mozgalom alapítója

2023. August 19. 00:00

Hogy az USA hozta el a demokráciát Magyarországra? És még mit hozott a közelmúlt történelme során? - Mészáros László

Ezt érdemes elolvasni - megosztani!
 
Hogy az USA hozta volna el a demokráciát Magyarországra? És még mit hozott a közelmúlt történelme során?
 
A demokrácia és szabadság nevű színjáték amerikai „sakktábláján, sakkjátszmájában” a birodalom számára a földrajzi, stratégiai, gazdasági térségek csupán sakkfigurákként szerepelnek - természetesen az ott élő nemzetekkel, hús, vér emberekkel együtt.
 
Például Közép-Európa, Magyarországgal együtt csupán egy „gyalog” a táblán - köznyelven, egy paraszt - amely a játék „végső kimenetele” (értsd: a játszma megnyerése) érdekében minden további nélkül feláldozható.
 
A birodalom ezt a „beáldozást” mindig is megtette (mindig meghozta azt a gyalogáldozatot, ami az érdekeit szolgálta). A saját létét is tagadó világhatalom napjainkban is e logika szerint „jár el”, e szerint politizál, mozgatja a szálakat.
 
Ez az USA képében megjelenő háttérhatalmi képződmény, európai csatlósaival, európai helytartó országaival együtt, az első világégést követően Magyarországot – mint parasztot – minden további nélkül beáldozták a „játszma” végső megnyerésének az érdekében.
 
Egy Trianoni békeszerződésnek elnevezett gyalázattal „egyszerűen” letörölték a térképről, és végül is csupán egy csonkot engedélyeztek a helyén az esetleges túlélésre.
 
Természetesen mindezt a szabadság, a béke és a demokrácia jegyében követték el!
 
Na, ezt adta nekünk az USA képében megjelenő háttérhatalom!
De adott még egyebet is.
 
A második világháború kellős közepén, 1941-ben, ennek a nagyon demokratikus birodalomnak a 34. alelnöke (későbbi, a 33. elnöke /helytartója/) Harry S. Truman a következőt mondta:
„Ha azt látjuk, hogy a németek győznek, az oroszokat kell segítenünk, ha azt, hogy az oroszok, akkor a németeket, hadd irtsák egymást.”
 
Mint ismert végül is az Oroszokat támogatták – „így alakult történelmileg”. Mi meg a háború lezárásának az aktusaként azt tapasztalhattuk meg, hogy „mi lettünk az ajándék”, az alku tárgya, elszenvedők.
 
Ugyanis ez a nagyon demokratikus és nagyon humánus birodalom, minden szívfájdalom és lelkiismeret furdalás nélkül odavetett bennünket - mint egy véres koncot - Sztálinnak, és az ő embertelen kommunista diktatúrájának.
 
Ezt is a szabadság és a demokrácia jegyében tették – a sakkjátszma végső kimenetele szempontjából ugyanis ez a megoldás mutatkozott „racionális” döntésnek.
Magyarországot „büntetésből”, Lengyelországot „jutalmul” lökték oda a világ egyik legvéresebb, legembertelenebb diktátorának.
 
A második világháborút követően ezt kaptuk mi Amerikától, és európai reinkarnációitól.
 
És mindezek után jött a playboy fajsúlyú, „tökéletes vigyorú” udvari hopmester, a birodalom korábbi helytartója, Bill Clinton – aki azt merészelte a pofánkba vágni egy kampánybeszédben, hogy Lengyelország és Magyarország nem lennének szabadok az Egyesült Államok és a hidegháború nélkül.
Ez a két ország most úgy döntött - mondta playboy vigyorú - hogy a demokrácia túl macerás, és inkább Putyin típusú vezetést akarnak (értsd: diktatúrát).
 
Ismerve a fent is érintett történelmi előzményeket, valamint a mostani Oroszországot fenyegető, és a térségünk biztonságát semmibevevő, azt kockára tévő amerikai külpolitikát, valamint azt a nem elhanyagolható szempontot, hogy magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről – még ennek a lihegő birodalmi pincsinek van képe gyalázni a mindig is szabadságra vágyó magyarokat, és a lengyeleket.
 
A közel száz év előtti országamputációnk, a mérhetetlen mennyiségű gyalázatot, szenvedést és véráldozatot követelő vesszőfutásaink rémségei után - amelyek persze amerikai perspektívából „csupán egy-egy parasztáldozatnak voltak tekinthetők” - ez a pojáca kiáll és vádol.
 
Ez az arca elé demokrácia-álarcot biggyesztő bábu és hasonló kaliberű felesége kiáll, és gyalázkodik hazánk ellen, a birodalom által ellenünk elkövetett rémségek sorozata után. Kiáll a tudatlan, tájékozatlan, de többségében azért felsőbbrendű önérzettel átitatott lelkű amerikai közönsége elé.
 
Kiáll gyalázni a magyarokat, mert ő ezt is megteheti.
 
És persze kiáll gyalázni a lengyeleket, mert mint tudjuk a legutoljára ők is elfelejtették, hogy hogyan kell "helyesen" szavazni a szabad választásokon – hogyan szükséges úgy voksolni, hogy az a birodalomnak is tessék, mert ha nem, akkor rád ereszti „lejárató gépezetét”, médiástúl, hitelminősítőstűl, csaholó plyboy helytartóstúl együtt.
 
Mészáros László – a Patrióta Európa Mozgalom alapítója

2023. August 15. 00:00

Nagyboldogasszony - Magyarország védőszentjének napja - Augusztus 15.

                                     

 
 
Nagyboldogasszony - Magyarország védőszentjének napja - Augusztus 15.
 
Nagyboldogasszony vagy Mária Magyarország védőszentje. Nagyboldogasszony mennybevétele a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepe, melyet augusztus 15-én tartanak.
 
Mária mennybevételének dogmája szerint Jézus anyja a földi létből testben és lélekben egyenesen a mennyei boldogságba jutott.
 
A Nagyboldogasszony elnevezés magyar sajátosság: Szűz Mária Boldogasszony elnevezéséből ered.
 
Horpácsi Illés nyelvész szerint „Nagyboldogasszony ünnepének titkában teljesedett ki az Istenanya nagysága: az ég és föld mennybe fölvett királynője lett.”
 
Számos országban munkaszüneti nap, 1945 előtt Magyarországon is az volt.
 
kattints a képekre - érdemes!

2023. August 15. 00:00

Augusztus

                   

Augusztus
 
"A harsány napsütésben
oly csapzott már a rét
és sárgáll már a lomb közt
a szép aranyranét.
Mókus sivít már és a büszke
vadgesztenyén is szúr a tüske."
Naptár - részlet
 
Radnóti Miklós (1909-1944) - költő

C:\Users\user\Pictures\Kárpát-medence gyümölcsei - Alma ranett - radnóti - augusztus.JPG

C:\Users\user\Pictures\Augusztus - Naptár - Radnóti.jpg

kép-erdő, augusztus

C:\Users\user\Képek-Archiv\kép agusztus 3 mókus.jpg

 

2023. August 11. 00:00

"Irtsátok ki a magyarokat!" Pozsonyi csata

"Irtsátok ki a magyarokat!"
 
A pozsonyi csata 1116. évfordulóján különösen érdemes megnézni ezt a VIDEÓ-ót!
 
907-ben a Keleti Frank Királyság élén Arnulf fia, a mindössze 14 éves IV. (Gyermek) Lajos állt.
 
A magyarok kiirtását célzó hadjárata a következő parancsa alapján történt:
„decretum... Ugros eliminandos esse - rendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak.”
 
kattints a nagyon fontos, érdekfeszítő, mindmáig a Nyugat érdekei okán elhallgatott, most új tényeket feltáró VIDEÓ-ra - érdemes!
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=EaS7eCYrcbY&feature=share
 
 

2023. July 09. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Nyers meggyleves

                

A magyar konyha ínyencségei – Nyers meggyleves
 
Finom, egészséges csemege forró napokon, és bármikor!
 
Hozzávalók:
1 kg meggy (szezonon kívül: fagyasztott meggy)
12 dkg kristálycukor
késhegynyi fahéj
6-8 szem szegfűszeg
2-3 dl tejszín
 
Elkészítése:
Minimális mennyiségű vizet felforralunk a cukorral, a fahéjjal és a teatojásba zárt a szegfűszeggel. hagyjuk kihűlni.
 
Közben a meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A meggy 80 %-át, a kihűlt fűszeres szirupunkat és a tejszínt alaposan összeturmixoljuk, egy kanállal belekeverjük a kimagozott meggy maradékát, és a hűtőgépbe tesszük 4-5 órára.
 
Tálkákba szedve kínáljuk. Tejszínhab galuskával, rózsával, pirított mandulaforgáccsal, citromfű-, vagy mentalevéllel díszíthetjük.
 
Jéghidegen, sőt másnap az igazi!

 

 

2023. July 02. 00:00
<< Első < Előző Következő> Utolsó>>

1. oldal/865