Tégy a magyargyűlöltet ellen!

                         

Ne bántsd a magyart! – Tégy a magyargyűlölet ellen!
 
Minden magyarnak, vallásra való tekintet nélkül, kötelessége felemelnie a hangját a magyargyűlölet ellen!
 
Tűrhetetlen, hogy ellenfeleink és ellenségeink a mai napig a legszemérmetlenebb módszerekkel gyalázzák, becsmérlik hazánkat, nemzetünket, és mindezekhez bőségesen találnak partnereket – árulókat - idehaza is, és Kárpát-medence szerte.
 
Ne bántsd a magyart!
Elég volt!
Meg kell védenünk magunkat! Megvédjük magunkat!
 
Tégy Te is a magyargyűlöltet ellen! Emeld fel a szavad, ha bántják a magyart!
Emeld fel a szavad, ha bántják országunkat, ha bántják nemzetünket!

2020. July 08. 00:00

Különösen aktuális Eötvös József gondolata

                                 

"Ott hol mondhatja: szabad vagyok, ott hazáját fogja találni minden ember."
 
Eötvös József (1813-1871) - jogász, író, a Batthyány-kormány, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Kisfaludy Társaság elnöke
 
Különösen aktuális napjainkban Eötvös gondolata!
 
Amikor az utódállamok Kárpát-medence szerte a magyarok alapvető jogait folytatólagosan sárba tiporják: nyelvtörvényt, székely zászló botrányt, közigazgatási ürügyű erőszakos asszimilációt kreálva, magyar nemzetiségűekre fizikailag megtámadókat büntetlenül hagyva, alapvető emberi jogokat, a jogállami normákat sárba tiporva.
 
fotón: Barabás Miklós(1810-1898) - Eötvös József portréja - Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest

2020. July 08. 00:00

És világszerte egyre inkább közbeszól a magánember!

És világszerte egyre inkább közbeszól a magánember!
 
„A szakértők végül is oda juttatták a világot, ahová csakugyan eljutott. Mi lenne most, ha végre az egész vonalon megszólalna és közbeszólna a magánember?
 
Megszólalna és azt mondaná: »Kérem, rólam is szó van.« (...)
 
Mi lenne, ha végre közbeszólna a magánember Péter és János?
A szakember ezt feleli: »Óriási zavar lenne belőle.« De ez egyáltalán nem biztos.
 
Mert Európa pillanatnyi helyzetképe megint csak azt bizonyítja, hogy óriási zavar keletkezett világszerte a magánember közbeszólása nélkül is.”
 
Márai Sándor (1900-1989) - író, költő

2020. July 07. 00:00

Teleki Pál Nyolcvan év múltán is igaz minden gondolata!

Nyolcvan év múltán is igaz minden gondolata!
 
"Ha mi nem tartjuk meg magunk mivoltát, a magunk lelkiségét, a nemzetnek a maga mivoltáról vallott felfogását, amely itt ezen a helyén a világnak, ebben az időbeli és térbeli tájban az egyedüli lehető földrajzilag és népileg adott, abban az esetben megszűnik a nemzet, Európának egyik nemzete, alkotóeleme.
 
Akkor emberek leszünk csak, porszemek, széjjelhullunk és soha többé felismerhetők nem leszünk."
 
Teleki Pál (1879-1941) - geográfus, egyetemi tanár, politikus, miniszterelnök

2020. July 07. 00:00

A magyar konyha ínyencségei - Kapros töltött tök

                         

 

A magyar konyha ínyencségei - Kapros töltött tök
 
Hozzávalók:
2 db zsenge tök
30 dkg darált hús - sertés vagy pulyka
15 dkg nem teljesen megfőtt rizs
10 dkg vöröshagyma kockára vágva
2 csokor kapor összevágva
tejföl
bors
10-15 dkg reszelt sajt
esetleg 1 db piros színű paprika kockázva.
 
Elkészítés: Üvegesre dinszteljük a hagymát, majd beletesszük a darált húst. Sózzuk, esetleg egy kis ételízesítőt adunk hozzá. Fűszerezzük sóval és az apróra vágott kaporral.
 
Készre pároljuk, majd hozzáadjuk a közben megpárolt, nem teljesen puha rizst, és ízlés szerint megborsozzuk. Keverhetünk hozzá egy felkockázott piros paprikát.
 
A tököt megmossuk, levágjuk a végeit, meghámozni nem kell, mert még zsenge a héja. Hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belsejét.
 
Megsózzuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük. Egy tepsibe tesszük a megtöltött tököket. Ízlés szerinti mennyiségű tejföllel fedjük be a tetejét. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig pároljuk.
 
Ekkor levesszük a róla a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és fólia nélkül visszahelyezzük a tepsibe - pirosra sütjük a tetejét.
 
Ez újabb 10-15 perc.
 
kattints a képekre - érdemes!

2020. July 07. 00:00

Olgyay Ferenc (1872-1939) festőművész alkotásaiból

Olgyay Ferenc (1872-1939) festőművész alkotásaiból
 
Budapesten és Münchenben folytatott tanulmányokat.
 
A szolnoki művésztelep alapító mestereinek egyike volt. 1907-ben részt vett a MIÉNK megalakításában. 1911-ben Iványi Grünwald Béla hívására Kecskemétre ment, ahol a festés mellett a művésztelep nyári tanfolyamain korrigált.
 
1914-ben a szecessziós igazodású mesterek ellen fordult, de végül ő hagyta el a telepet.

2020. July 06. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Tárkonyos zöldbableves gazdagon

                              

A magyar konyha ínyencségei – Tárkonyos zöldbableves gazdagon
 
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab - darabolva
40 dkg sertéslapocka - kockázva
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér - aprítva
10 dkg vöröshagyma - finomra aprítva
1-2 szem burgonya - kis kockákra aprítva
3 gerezd fokhagyma - zúzva
1 zöldpaprika - aprítva
ételízesítő
2 dl tejföl
olaj
liszt
2 db babérlevél
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
petrezselyem zöldje - aprítva
zeller zöldje
tárkony
citromlé
 
Elkészítés:
Felhevített olajban a a feldarabolt zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon folytonos kevergetéssel pár percig pirítjuk. Beledobjuk a húst, kicsit megkapatjuk.
 
Meghintjük liszttel, egyet-kettőt keverünk rajta, majd meghintjük a pirospaprikával is, és felengedjük vízzel.
 
Sózzuk, tárkonnyal ízesítjük, beletesszük a zeller levelet. Úgy 20 perc után beletesszük a krumplit is. Amikor a hús puhul, mehet bele a zöldbab és a zöldpaprika, fokhagyma, és a babérlevél, tárkony, felengedjük további vízzel attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk.
 
További sót, kevés ételízesítőt teszünk hozzá, lassú tűzön főzzük, amíg a bab megpuhul. A tejfölt fokozatosan kikeverjük kevés forró levessel, kevergetve a forrásban lévő leveshez adjuk.
 
Tálaláskor megszórjuk a petrezselyem zöldével. ízlés szerint, borssal, citromlével.
 
kattints a képekre - érdemes!

2020. July 06. 00:00

Magyarországnak soha nem voltak gyarmatai - hazánkat a történelem során, és ma is, gyarmatként kezelték, kezelik, erőforrásait folyamatosan elrabolták, elrabolják tőle...

Javaslat a bevándorlók elosztásárra
 
Magyarországnak soha nem voltak gyarmatai - hazánkat a történelem során, és még ma is, gyarmatként kezelték, kezelik, erőforrásait folyamatosan elrabolták, elrabolják tőle...
 
A magától értetődő kiindulási alap tehát a kötelező betelepítési kvóta helyett a bevándorlás kezelésére, hogy fogadják be a "menekülteket" a gyarmatosítók!
 
És ha ez bármiféle okból nem "tetszene" ezeknek a hatalmaknak, akkor védjék meg ők Európa külső határait, és állítsák meg ők az érkezőket!
 
fotó: képp  A magától értetődő kiindulási alap tehát a muszlin invázió kezelésére, a kötelező betelepítési kvóta helyett fogadják a menekülteket a gyarmatosítók!

2020. July 05. 00:00

Tormay Cécile (1876-1937) - írónő

Ezer év alatt egy hatalmas cserfa nőtt a mi földünkből. Ez a cser maga a magyar nép.
 
A gyökere a paraszt, a törzse a régi nemességből lett és véle összeforrott értelmiség, a lombja az antik értelemben vett arisztokrácia, a kiválóság.
 
Minden ugyanaz: a gyökér, a törzs, a lomb és egyik a másik nélkül élni képtelen.
 
A fa elszárad, ha bármelyik beteg. Nem társadalmi osztályokról van a háromban szó, de fejlődési fokokról.
 
Más népek ezért nem értenek meg minket. A különbségekben ilyen hasonlatok nincsenek sehol.
 
Tormay Cécile (1876-1937) - írónő

2020. July 05. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Kapros-túrós lepény

     

 
A magyar konyha ínyencségei – Kapros-túrós lepény
 
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojássárgája
6 dkg cukor
1 csipet só
8 dkg olvasztott vaj
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
 
A töltelékhez:
50 dkg túró
3 db tojás + 2 kimaradt tojásfehérje
kevés só
2 dl tejföl
1 csokor frissen vágott kapor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor, vagy vaníliarúd
 
Elkészítés: A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóival összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk.
 
A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájuktól. A töltelék hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - összekeverjük.
 
A tojásfehérjéből habot verünk, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk. A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket.
 
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (légkeverékes sütőben ez 25 perc) Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2020. July 05. 00:00
<< Első< ElőzőKövetkező> Utolsó>>

49. oldal/867