Tégy a magyargyűlöltet ellen!
Ne bántsd a magyart! – Tégy a magyargyűlölet ellen!
Minden magyarnak, vallásra való tekintet nélkül, kötelessége felemelnie a hangját a magyargyűlölet ellen!
Tűrhetetlen, hogy ellenfeleink és ellenségeink a mai napig a legszemérmetlenebb módszerekkel gyalázzák, becsmérlik hazánkat, nemzetünket, és mindezekhez bőségesen találnak partnereket – árulókat - idehaza is, és Kárpát-medence szerte.
Meg kell védenünk magunkat! Megvédjük magunkat!
Tégy Te is a magyargyűlöltet ellen! Emeld fel a szavad, ha bántják a magyart!
Emeld fel a szavad, ha bántják országunkat, ha bántják nemzetünket!
2020. July 08. 00:00
Különösen aktuális Eötvös József gondolata
"Ott hol mondhatja: szabad vagyok, ott hazáját fogja találni minden ember."
Eötvös József (1813-1871) - jogász, író, a Batthyány-kormány, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Kisfaludy Társaság elnöke
Különösen aktuális napjainkban Eötvös gondolata!
Amikor az utódállamok Kárpát-medence szerte a magyarok alapvető jogait folytatólagosan sárba tiporják: nyelvtörvényt, székely zászló botrányt, közigazgatási ürügyű erőszakos asszimilációt kreálva, magyar nemzetiségűekre fizikailag megtámadókat büntetlenül hagyva, alapvető emberi jogokat, a jogállami normákat sárba tiporva.
fotón: Barabás Miklós(1810-1898) - Eötvös József portréja - Magyar Nemzeti Múzeum - Budapest
2020. July 08. 00:00
És világszerte egyre inkább közbeszól a magánember!
És világszerte egyre inkább közbeszól a magánember!
„A szakértők végül is oda juttatták a világot, ahová csakugyan eljutott. Mi lenne most, ha végre az egész vonalon megszólalna és közbeszólna a magánember?
Megszólalna és azt mondaná: »Kérem, rólam is szó van.« (...)
Mi lenne, ha végre közbeszólna a magánember Péter és János?
A szakember ezt feleli: »Óriási zavar lenne belőle.« De ez egyáltalán nem biztos.
Mert Európa pillanatnyi helyzetképe megint csak azt bizonyítja, hogy óriási zavar keletkezett világszerte a magánember közbeszólása nélkül is.”
Márai Sándor (1900-1989) - író, költő
2020. July 07. 00:00
Teleki Pál Nyolcvan év múltán is igaz minden gondolata!
Nyolcvan év múltán is igaz minden gondolata!
"Ha mi nem tartjuk meg magunk mivoltát, a magunk lelkiségét, a nemzetnek a maga mivoltáról vallott felfogását, amely itt ezen a helyén a világnak, ebben az időbeli és térbeli tájban az egyedüli lehető földrajzilag és népileg adott, abban az esetben megszűnik a nemzet, Európának egyik nemzete, alkotóeleme.
Akkor emberek leszünk csak, porszemek, széjjelhullunk és soha többé felismerhetők nem leszünk."
Teleki Pál (1879-1941) - geográfus, egyetemi tanár, politikus, miniszterelnök
2020. July 07. 00:00
A magyar konyha ínyencségei - Kapros töltött tök
A magyar konyha ínyencségei - Kapros töltött tök
30 dkg darált hús - sertés vagy pulyka
15 dkg nem teljesen megfőtt rizs
10 dkg vöröshagyma kockára vágva
2 csokor kapor összevágva
esetleg 1 db piros színű paprika kockázva.
Elkészítés: Üvegesre dinszteljük a hagymát, majd beletesszük a darált húst. Sózzuk, esetleg egy kis ételízesítőt adunk hozzá. Fűszerezzük sóval és az apróra vágott kaporral.
Készre pároljuk, majd hozzáadjuk a közben megpárolt, nem teljesen puha rizst, és ízlés szerint megborsozzuk. Keverhetünk hozzá egy felkockázott piros paprikát.
A tököt megmossuk, levágjuk a végeit, meghámozni nem kell, mert még zsenge a héja. Hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belsejét.
Megsózzuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük. Egy tepsibe tesszük a megtöltött tököket. Ízlés szerinti mennyiségű tejföllel fedjük be a tetejét. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig pároljuk.
Ekkor levesszük a róla a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és fólia nélkül visszahelyezzük a tepsibe - pirosra sütjük a tetejét.
kattints a képekre - érdemes!
2020. July 07. 00:00
Olgyay Ferenc (1872-1939) festőművész alkotásaiból
Olgyay Ferenc (1872-1939) festőművész alkotásaiból
Budapesten és Münchenben folytatott tanulmányokat.
A szolnoki művésztelep alapító mestereinek egyike volt. 1907-ben részt vett a MIÉNK megalakításában. 1911-ben Iványi Grünwald Béla hívására Kecskemétre ment, ahol a festés mellett a művésztelep nyári tanfolyamain korrigált.
1914-ben a szecessziós igazodású mesterek ellen fordult, de végül ő hagyta el a telepet.
2020. July 06. 00:00
A magyar konyha ínyencségei – Tárkonyos zöldbableves gazdagon
A magyar konyha ínyencségei – Tárkonyos zöldbableves gazdagon
50 dkg zöldbab - darabolva
40 dkg sertéslapocka - kockázva
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér - aprítva
10 dkg vöröshagyma - finomra aprítva
1-2 szem burgonya - kis kockákra aprítva
3 gerezd fokhagyma - zúzva
petrezselyem zöldje - aprítva
Felhevített olajban a a feldarabolt zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon folytonos kevergetéssel pár percig pirítjuk. Beledobjuk a húst, kicsit megkapatjuk.
Meghintjük liszttel, egyet-kettőt keverünk rajta, majd meghintjük a pirospaprikával is, és felengedjük vízzel.
Sózzuk, tárkonnyal ízesítjük, beletesszük a zeller levelet. Úgy 20 perc után beletesszük a krumplit is. Amikor a hús puhul, mehet bele a zöldbab és a zöldpaprika, fokhagyma, és a babérlevél, tárkony, felengedjük további vízzel attól függően, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk.
További sót, kevés ételízesítőt teszünk hozzá, lassú tűzön főzzük, amíg a bab megpuhul. A tejfölt fokozatosan kikeverjük kevés forró levessel, kevergetve a forrásban lévő leveshez adjuk.
Tálaláskor megszórjuk a petrezselyem zöldével. ízlés szerint, borssal, citromlével.
kattints a képekre - érdemes!
2020. July 06. 00:00
Tormay Cécile (1876-1937) - írónő
Ezer év alatt egy hatalmas cserfa nőtt a mi földünkből. Ez a cser maga a magyar nép.
A gyökere a paraszt, a törzse a régi nemességből lett és véle összeforrott értelmiség, a lombja az antik értelemben vett arisztokrácia, a kiválóság.
Minden ugyanaz: a gyökér, a törzs, a lomb és egyik a másik nélkül élni képtelen.
A fa elszárad, ha bármelyik beteg. Nem társadalmi osztályokról van a háromban szó, de fejlődési fokokról.
Más népek ezért nem értenek meg minket. A különbségekben ilyen hasonlatok nincsenek sehol.
Tormay Cécile (1876-1937) - írónő
2020. July 05. 00:00
A magyar konyha ínyencségei – Kapros-túrós lepény
A magyar konyha ínyencségei – Kapros-túrós lepény
3 db tojás + 2 kimaradt tojásfehérje
1 csokor frissen vágott kapor
1 csomag vaníliás cukor, vagy vaníliarúd
Elkészítés: A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóival összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk.
A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájuktól. A töltelék hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - összekeverjük.
A tojásfehérjéből habot verünk, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk. A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (légkeverékes sütőben ez 25 perc) Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
kattints a képekre - érdemes!
2020. July 05. 00:00