Összetartozunk! A fotómontázson a székely bácsi megmondja az igazságot azoknak, akik szerint a székelyek nem magyarok! Tisztelt Barátaim! Székely-magyarok! Palóc-magyarok! Jász-magyarok! Kun-magyarok! Magyarok!

Összetartozunk - osszuk meg!
A fotómontázson a székely bácsi megmondja az igazságot  azoknak, akik szerint a székelyek nem magyarok!
 
Tisztelt Barátaim! Székely-magyarok! Palóc-magyarok! Jász-magyarok! Kun-magyarok! Magyarok! 
 
Maga a felvetés is - hogy Magyarországon a székelyek legyenek külön népcsoport - életveszélyes, ugyanis ez - azt az évszázados román törekvést támogatja, és "váltaná valóra", hogy bebizonyosodjon: a "székely" nem magyar.
 
A romániai népszámlálásokkor is azért adott külön- külön a "székely" illetve a "magyar" nemzetiség megvallásának a lehetősége, hogy számokkal is "bizonyíthassák": a székely nem magyar, hiszen - szerintük a székelyek, elmagyarosodott románok. 
 
A hamis kérdésre a hamis válasz az - amelyet egyébként még sokszor székely kiválóságok is hangoztatnak - hogy a székely Pesten is székely...
 
Milyen buta, hamis érvelés az, hogy Budapesten is székely a csíki, a gyergyói, vagy az udvarhelyi ember! 
Ugyanis ki kérdőjelezi ezt meg? 
 
A székely nem csak Pesten, hanem szülőföldjén, Székelyföldön is magyarul beszél, mivel magyar - és egyébként pedig, nem mellékesen, székely!
 
A "székely nyakasság", a nagyon is tiszteletre méltó székely öntudat, esetünkben kontra produktivvá válna! Aki szembeállítja a  magyarság fogalmát a  székelységével - a hamisságot "támogatja". 
 
A felvetés nem csak káros és történelmietlen, hanem öngyilkos is! Aki ebben a félresikerül vitában a "különállás érvelését" hangoztatja, az a román szalámi-politikát, a székelység felszámolásának, asszimilálásának a "stratégiáját" támogatja -  öngyilkos módon. 
 
Ugyanis ne gondolja senki, hogyha Magyarországon külön népcsoporttá válhatna a székelység, akkor arra alapozva Bukarest ne késlekedne meghozni a számára oly fontos, a Székelyföld, a székelység felszámolását felgyorsító intézkedéseit, jogszabályait.
 
A székely identitás őrzése, ápolása alapvető fontosságú, de azt nem a román forgatókönyv szerint, tehát nem a  "magyarsággal szemben" kell megőrizni, érvényesíteni! 
 
Egyébként, pedig az ember esze áll meg! 
 
Mészáros László - a Patrióta Európa Mozgalom alapítója

2018. February 11. 00:00

Idáig süllyedt az egykori nemzeti radikális párt, a Jobbik!

Idáig süllyedt az egykori nemzeti radikális párt, a Jobbik!

Heller Ágnes mestere és példaképe az egykori "tanácsköztársasági" gyilkos, kommunista filozófus, Lukács György.
Na most, ez az ismert hátterű magyargyűlölő nő, manapság azt szorgalmazza többedmagával, hogy "a demokratikus ellenzék" fogjon össze a kormány megdöntésére Vona Gábor új, cuki Jobbikjával!

 

C:\Users\user\Desktop\HH\generali\képp Az egykori gyilkos kommunista professzor Lukács György tanítványa, Heller támogatása garancia arra, hogy rossz úton jársz!.jpg

2018. February 10. 00:00

Magyar konyha ínyencségei – Foszlós fonott kalács

                        

 
Magyar konyha ínyencségei – Foszlós fonott kalács
 
Hozzávalók:
500 g liszt
30 g élesztő
300 ml tej
csipet só
1 egész tojás
1 tojássárgája
100 g kristálycukor
50 g vaj
Tetejére: 1 tojás felverve
 
Elkészítés: Mérjük ki a hozzávalókat. 200 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 1 evőkanál kristálycukrot, adjuk hozzá az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
 
A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, keverjük el a sóval, és a maradék kristálycukorral. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, egy egész tojást és egy tojás sárgáját, majd apránként a maradék langyos tejet.
 
Kézi dagasztóval addig dagasszuk, míg a tészta hólyagosodni nem kezd. Közben olvasszuk meg a vajat, és lassan keverjük a hólyagos tésztához.
 
Amikor elkészült, hintsük meg a tészta tetejét, és letakarva, meleg helyen kelesszük legalább 30 percig. A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, jól gyúrjuk át, és osszuk annyi részre, ahány ágból fonni akarjuk a kalácsot.
 
A tésztadarabokból formázzunk rudakat, és fonjuk össze. Helyezzük kizsírozott tepsire, majd letakarva újból kelesszük a tésztát 30 percig. A sütőt melegítsük 200 ºC-ra.
 
Amikor megkelt a kalácsunk, kenjük meg alaposan a tetejét egy egész felvert tojással, majd tegyük az előmelegített sütőbe, ahol 5 percig süssük 200 ºC-on.
 
Ezután vegyük le a hőmérsékletet 180 ºC-ra, és süssük további 20 percen keresztül, míg szép barna színt nem kap a fonott kalács.
 
Frissen, melegen magában, vagy vajjal, esetleg baracklekvárral megkenve is nagyon finom.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. February 03. 00:00

Fajirtás van Európában! - rövidke VIDEÓ az EU Parlament üléséről: Nick Griffin (1959 -) angol politikus, a Brit Nemzeti Párt elnöke és az Európai Parlament tagja kimondja, mi folyik ma Európában!

Ezt érdemes megnézni!
Fajirtás van Európában! - rövidke VIDEÓ az EU Parlament üléséről:
Nick Griffin (1959 -) angol politikus, a Brit Nemzeti Párt elnöke és az Európai Parlament tagja kimondja, mi folyik ma Európában!
 
kattints a rövidke VIDEÓ-ra!
https://www.youtube.com/watch?v=_6rWsjNQV9A

2018. February 02. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Csülök Pékné módra

 

A Magyar konyha ínyencségei – Csülök Pékné módra
 
Hozzávalók: 2 db hátsó csülök
1-2 db babérlevél
1,5 kg krumpli
60 dkg vörös hagyma
fokhagyma
szemes fekete bors
őrölt bors
majoránna
 
Elkészítés: A csülköket egy nagy edénybe tesszük, dobunk bele babérlevelet, beleszórunk egy kávéskanál majoránnát, húsz szemnyi fekete borsot, és sózzuk.
 
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd 1,5 óráig főzzük, amíg majdnem megpuhul. Kuktában való főzés esetén több mint a felével csökkenthetjük ezt az időt.
 
Ha kész, kivesszük a vízből. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük.
 
A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, rászórjuk a krumplira, és megsózzuk. A csülköket ezekre fektetjük.
 
Aláöntünk egy nagy pohár főzőlevet, majd letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még további fél órát sütjük, hogy megpiruljon az étel, és a csülkök bőre ropogós pirossá váljék.
 
Ha szükséges, kevés főzőlevet önthetünk alá. A végén ízlés szerint borsozhatjuk. friss salátákkal, kovászos uborkával, vagy savanyúságokkal tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. February 02. 00:00

Legelső a nemzet Kányádi Sándor

                             

Legelső a nemzet
 
"Legelső a nemzet, második a család, és csak harmadsorban nézd a magad javát!"
 
Kányádi Sándor (1929) - költő
 
Mert sem a családodnak, sem tenmagadnak nincs esélye a teljes, boldog életre - ha a nemzetednek nincs jövője!
 
Mészáros László
Patrióta Európa Mozgalom alapítója

2018. February 02. 00:00

Berzsenyi Dániel Hogy szabadon csuda dolgokat tehessünk!

[

"Nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat."
 
Berzsenyi Dániel (1776-1826) - költő
 
Kedves Barátaink!
 
Azért kell következetesen visszaszereznünk – okos politikával – a szövetségi rendszer kereteken belül országunk szuverenitását, nemzetünk önrendelkezését alapvető dolgokban – hogy "szabadon csuda dolgokat tehessünk"!
 
Ezért van szükségünk minél szélesebb körű összefogásra - az ügyeinket jól képviselő Orbán Viktor és kormánya támogatására!
 
barátsággal:
Mészáros László - a Patrióta Európa Mozgalom alapítója

2018. February 02. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Erdélyi hideg vagdalt

A Magyar konyha ínyencségei – Erdélyi hideg vagdalt
 
Hozzávalók:
2 kg kecskecomb
1 kg sertés császárhús
8 dkg fokhagyma
bors
csombor (borsikafű)
őrölt pirospaprika
15 dkg füstöl húsos szalonna - apróra vágva
2 db jó nagy piros kápia paprika - apró kockákra vágva
 
 
A húsokat, a fokhagymát a legkisebb rostélyon - aminek a lyukmérete kb. 3-4 milliméteres - húsdarálóval megőröljük.
 
A masszát sózzuk, borsozzunk, jól megszórjuk csomborral, teszünk bele ízlés szerint őrölt piros paprikát, hozzáadjuk a füstölt szalonnát, a kápia paprikát.
Az egészet jól összekeverjük, majd hat részre osztjuk és kb 12 cm átmérőjű rudakat formálunk belőlük.
 
Alufóliába tekerjük a rudakat, a végeit jó szorosan megsodorjuk, majd tepsiben az előmelegített sütőbe tesszük.
 
A tepsibe 2 centiméternyi vizet öntünk és 30- 30 percen keresztül mind a két felét megsütjük.
 
Hideg helyre tesszük kihűlni, ha meghűlt betesszük a hűtőszekrénybe.
 
Friss házikenyérrel, paradicsommal, zsenge hagymával paprikával, vagy salátákkal hidegen tálaljuk
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. February 01. 00:00

Teleki Pál Mintha az elmúlt viharos évszázadban nem történt volna semmi Európában - ma is ugyanazok gondok, mint amik száz évnek előtte voltak

                               

Mintha az elmúlt viharos évszázadban nem történt volna semmi Európában - ma is ugyanazok gondok, mint amik száz évnek előtte voltak
 
"Anyagi veszedelmek helyett lelkiek azok a veszedelmek, amelyek Európát szaggatják s ennek következtében minden nemzet vigyázzon saját lelkére, hogy erős és tiszta maradjon."
 
Teleki Pál (1879-1941) - geográfus, politikus, miniszterelnök, a Magyar Tudományos Akadémia tagja

2018. February 01. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Mézes-áfonyás szűzérme

A Magyar konyha ínyencségei – Mézes-áfonyás szűzérme
 
Hozzávalók:
50 dkg szűzérme 2 cm vastag szeletekre vágva
liszt
olaj
15 dkg vöröshagyma
4 dl húsleves, vagy csontlé
4 evőkanál áfonya dzsem
1 evőkanál méz
 
Elkészítése:
Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a lisztben (2 evőkanál)
megforgatott, enyhén megsózott szűzérméket mindkét oldalukon 3-4
percig sütjük. Kivesszük a húst, félretesszük.
 
A pecsenyelében megpároljuk az apróra vágott
hagymát, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és elkeverjük.
 
A serpenyőbe öntjük a húslevet, hozzáadjuk az áfonya dzsemet
és a mézet, simára keverjük és 3-4 perc alatt besűrítjük.
 
A húst visszatesszük a mártásba, még egyet rottyantunk rajta.
 
Párolt zöld körettel tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 31. 00:00
<< Első < Előző Következő> Utolsó>>

1. oldal/855