Felhívás békés kiállásra a nemzeti kormányunk mellett, Magyarország, a Kárpát-medence, Európa békéje mellett – Tegyünk ablakainkba esténként egy égő gyertyát egészen karácsonyig!
Békét akarunk - A Patrióta Európa Mozgalom csatlakozik a Polgári Szemle felhívásához - és azt fontos elemekkel kiegészíti - tegyünk fel egy fotót az égő gyertyánkról az oldalunkra! Minden hazafi vegyen részt a mozgalomban! Ez már nem csupán a kormányról - ez, az ország, a családjaink nyugalmáról, a nemzet szuverenitásáról szól. Terjesszük a felhívást, osszuk meg az anyagot! Fotózzuk le az ablakunkban égő gyertyát, és tegyük fel a facebookra, egy tiltakozó mondat kíséretében! Az utca harcos „hőbörgése”, a hazugságok, a mesterségesen keltett viszály ellen, a békesség csendjével és az örök fényesség erejével tiltakozzunk esténként égő gyertyával Kárpát-medence szerte! Mindenki — aki úgy gondolja, hogy ami az elmúlt hetekben, napokban Budapest utcáin folyt (folyik) a szabadon és nagy többség akaratából megválasztott kormány ellen, tovább nem tolerálható —, éljen a békés ellenállás jogával! Az elkövetkező adventi estéken, egészen karácsonyig tegyünk ki mindannyian egy gyertyát az ablakunkba, vagy az utcán sétáljunk egy mécsessel a kezünkben és kérjük erre barátainkat és ismerőseinket is. Gyújtsunk világosságot az emberek lelkében, tegyünk ezzel hitet a békés Magyarország, a békés Kárpát-medence, a békés Európa, egy békés világ mellett! Minél többen tesszük ezt együtt, annál nagyobb lesz a fény, ami »sötétség« és »barbárság« ellen világosságot nyújt és jelzi, milyen sokan állunk ki a szabadságunk, jogos önrendelkezésünk, a békesség mellett. Egy ilyen békés, egyben tömeges mozgalomnak sokkal nagyobb lehet az ereje, mint a békétlenkedők, más érdekeket szolgáló utcai demonstráció- sorozatának. Éljen Magyarország békéje, éljen a Kárpát-medence és Európa békéje! A Polgári Szemle felhívásához csatlakozó, és azt lényeges elemekkel kiegészítő Patrióta Európa Mozgalom
2018. December 19. 00:00
Kárpáti Piroska: Üzenet Erdélyből - rövid Videó! - és a vers szövege
Kárpáti Piroska: Üzenet Erdélyből - rövid Videó! - és a vers szövege
A vers írója, Kárpáti – egyes források szerint Tábori Piroska székely tanítónő, akit az alábbi megrázó, és felkavaró művéért a románok kivégeztek, felakasztották Aradon 1920-ban. A vértanú fiatal tanítónő versét ezzel a tudattal hallgassuk és olvassuk!
Barátsággal: Mészáros László - a Patrióta Európa Mozgalom alapítója
https://www.youtube.com/watch?v=niKFSSQs6Mc
Kárpáti Piroska: Üzenet Erdélyből
Üzent az Olt, Maros, Szamos,
Minden hullámuk vértől zavaros,
Halljátok, ott túl a Tiszán,
Mit zúg a szél a Hargitán?
Mit visszhangoznak a csíki hegyek?
Erdély hegyein sűrű fellegek.
Ez itt magyar föld és az is marad,
Tiporják bár most idegen hadak.
Csaba mondája új erőre kel,
Segít a vihar és segít a szél,
Segít a tűz, a víz, a csillagok,
S mi nem leszünk mások, csak magyarok!
Ha szól a kürt, egy szálig felkelünk,
Halott vitézek lelke jár velünk!
Előttünk száll az ős Turulmadár,
Nem is lesz gát, és nem lesz akadály.
Ember lakol, ki ellenünk szegül!
A székely állja, rendületlenül.
Üzenik a gyergyói havasok:
Megvannak még a régi fokosok.
Elő velük, jertek, segítsetek!
Székely anya küld egy üzenetet:
Hollók, keselyűk tépik a szívünket,
Rablóhordák szívják a vérünket.
Ha nem harcoltok vélünk, elveszünk!
E végső harcban egyedül leszünk.
És a honszerző hősök hantja vár,
Ha odavész az ősmagyar határ!
És ha rablóknak kedvez a világ,
Mutassunk akkor egy új, nagy csodát!
Megmozdulnak mind a csíki hegyek,
Székelyföld nem terem több kenyeret,
Elhervad minden illatos virág,
Mérget terem minden gyümölcsfaág.
Vizek háta nem ringat csónakot,
Székely anya nem szül több magzatot.
Vadon, puszta lesz az egész vidék,
S végezetül, ha ez sem lesz elég,
A föld megindul, a mennybolt leszakad,
De Erdély földje csak magyar marad!
fotón: Harangláb - Pottyond - Erdély
kép: Székely György - Vándor székely hazatalál oldal
2018. September 09. 00:00
Jókai Anna - Ima Magyarországért - Elmondja a költőnő - rövid VIDEÓ!
Jókai Anna - Ima Magyarországért - Elmondja a költőnő - rövid VIDEÓ!
kattints a VIDEÓRA - érdemes!
https://www.youtube.com/watch?v=k9WXwGiQtRo
Öregisten, Nagyisten
nézd, hogy élünk itt lenn
katlanba zárva
csodára várva
csöbörből-vödörbe magyarok.
Itt élünk se élve se halva
hurrá a vödörben hal van
süthetünk szálkás kis pecsenyét
a friss húst viszi már a fürge menyét
körben a bozótból
ragadozók szeme villog
az elhevert csordákon
áldozati billog.
(csitt, csak csendesen, ne kiálts,
mormold csak, mormold az imát)
Öregisten, Nagyisten
ha Te nem, ki segítsen?
Sovány lakomára
nova bort kínáltak
s akik ezt megitták
mind bódultakká váltak.
(…csak csendesen, ne siránkozz,
bátran szólj elkábult hazánkhoz)
Öregisten, Nagyisten
érted sóvárog ma minden
akik hortyognak szanaszét
vagy éberen vigyáznak
síkos savas-eső alatt
bíz egyformán áznak.
(…csak csendesen, mind aki lázad,
báránybőr jelmezben figyelik a házad)
Öregisten, Nagyisten
erősíts a hitben
hogy ami késik
azért el nem múlik
él még a Te nyájad
bárha szőre hullik.
(…csak csendesen, nem használ a lárma,
mostoha szülők közt még árvább az árva)
Öregisten, Nagyisten
más remény nincsen
mint igazad kegyelmed
hogy Te szabj végül rendet
maradék országnak
adj életes kedvet
a lecsonkolt többit
gyógyítgasd ne engedd
önnön-gyilkosává válni
haza kell találni!
(…csak csendesen, mert vád alá vesznek,
jönnek janicsárék, kerék alá tesznek)
Öregisten, Nagyisten
nem hoztak, de vittek
a vak lóra azt hazudták bátor
suba alatt kupec lett a pásztor
műdalokkal altat nejlon-furulyája
dagonyáztat minket langyos pocsolyába.
(csak csendesen, ne élvezd a táncot,
csörgesd csak, csörgesd a vattázott láncot)
Fájdalomban boldog régi jó Patrónánk
hegyeink elcsórták, eladó a rónánk
fulladunk a füstben a folyónkban cián
sorvasztja a lelkünk a ránktukmált Isten-hiány
mértékadó értelmiség minden mérték nélkül!
hóhér a halottal cinikusan békül
dús szobákban ál-parasztok
a búzát égetik ők nem a harasztot
melósvezér nyüszít, uszít
munkásember helyben fut itt
a hajléktalant rendőr verte
shoppingcenter országszerte
mocskos pénznek nincsen szaga
gaztól rabolt s gaz lett maga
és a művész? búsan kérded
megvették a tehetséget
sirasd őket Ősi Anya
zsoldos pénznek sincsen szaga.
(…csak csendesen, hagyd Krisztust ítélni,
végtelen időben mindenkit megtérni)
Öregisten, Nagyisten
kit kövessünk s kit nem?
Érlelj az eszmében de a rögeszmét távoztasd
hisztériát űzz el indulatunk meghagyd
a reánk szabott leckét beteljesíthessük
gőgösek se legyünk kétségbe se essünk
náci-tudat, bolsi-tudat
csak álarc a Szörnynek
egyképp meggyötörtek
lám egymásra törnek
gonosz század elment
nehéz évek jönnek
melegítsd eszünket, okosítsd szívünket,
bíztass hogy a testvérharc megszűnhet
göngyöld e Földgolyót Fiad köntösébe
édes hazánkat annak is kellős közepébe
a lapulást-alkuvást váltsa már valódi béke.
Annyi gyalázatos koron át
őrizd meg számunkra misztikus koronád.
(…csak csendesen, akinek füle van, hallja,
a látónak látható, hasad az Ég alja)
Öregisten, Nagyisten
mit akarjunk s mit nem:
törvényed vezessen
hogy e kis nép oda ne vesszen
át ne lyukadjon helyünkön a térkép
ki ne radírozzon a világi lét végképp
serkentsd fel szolgád a Magyarok Istenét
kend meg könnyektől elhomálylott szemét
küldd le a magasból újra e véres-veres földre
tartsd köztünk szellemét most és mindörökre.
(A Születés előtt túl hosszú volt az Ádvent
– hiszen az életünk hovatovább ráment –
mielőtt nem késő, Te mondd ki az Áment.)
2018. August 06. 00:00
A magyar konyha ínyencségei – Körömpörkölt
A magyar konyha ínyencségei – Körömpörkölt
40 dkg vöröshagyma (felkockázva)
5 gerezd fokhagyma (zúzva)
2 evőkanál pirospaprika (csípőssel lehet keverni)
1 nagyobb paradicsom (télen 2 evőkanál házi lecsó)
1 mokkáskanál őrölt kömény
A fehérre tisztított körmöket éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legalább 5 literes űrtartalmú serpenyőben vagy lábosban a felhevített kevés olajon a köményt és a szegfűszeget megfuttatjuk ,és vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és a körmöket jól átforgatjuk benne.
Belevágjuk a paradicsomot, paprikát vagy a lecsót. Lassú tűzön elkezdjük főzni, néha alákevergetünk, hogy a bőr le ne ragadjon.
Az elfőtt levét vízzel folyamatosan pótoljuk, megkóstoljuk, és izlésünkre fűszerezzük. 3 óra főzést követően, amikor már kezd a csontról leválni a hús, a körmöket rövid lére főzzük, és igyekszünk kicsit körbepirítani.
A pirítás során keletkező pörzsanyagtól kapja meg azt az ízt, amitől igazán pörkölt a pörkölt. Mikor már csak tíz perc van hátra a főzéséből, beletesszük a zúzott fokhagymát is.
Finom ragadós, szaftos lesz a pörköltünk mire elkészül. A főzési időt felére csökkenthetjük, ha kuktában főzzük meg az ételünket.
Petrezselymes krumplival és/vagy friss házikenyérrel tálaljuk. Savanyúságot adunk mellé.
kattints a képekre - érdemes!
2018. July 06. 00:00
A magyar konyha ínyencségei – Juhtúróval töltött gomba
A magyar konyha ínyencségei – Juhtúróval töltött gomba
60 dkg nagy gomba (csiperke)
1 csomag petrezselyem zöldje
1.) Megmossuk, és megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.
2.) kevés olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát.
3.) A gombák apróra aprított tönkjeit, hozzáadjuk a hagymához, majd élénk lángon kissé megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
4.) A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott petrezselymet, kicsit megsózzuk (a juhtúró sós!) megborsozzuk és alaposan összekeverjük az egészet.
5.) Egy jénai tálat kicsit kiolajozunk. Minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé a tálra fektetjük úgy, hogy a töltelék legyen felfelé.
6.) A gombákat a tejföllel meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Párolt rizzsel, párolt zöldségegekkel, és /vagy friss salátafélékkel tálaljuk.
kattints a képekre - érdemes!
2018. June 10. 00:00
Magyar konyha ínyencségei – Lecsós csirkemáj
Magyar konyha ínyencségei – Lecsós csirkemáj
60 dkg csirkemáj (szív nélkül)
4 húsos (színes) zöldpaprika
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
A csirkemájakat megmossuk és kettévágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, feldaraboljuk, a paprikákat kicsumázzuk és csíkokra szeleteljük. A megtisztított vöröshagymát először félbe, majd kissé vastag szeletekre vágjuk.
Egy evőkanálnyi olajon enyhén üvegesre dinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldpaprikát, és nagy tűzön pár percig pirítjuk tovább – kevés kevergetéssel – utána a paradicsomot is beletesszük.
Egy-két percig nagy lángon pirítjuk a paradicsommal együtt is, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát, és a két tenyerünk között morzsolva a majoránnát is beletesszük.
Tehetünk bele ízléstől függően egy csapott evőkanál cukrot is. Három percig pároljuk kis lángon fedő alatt. Vigyázat, nem szabad szétfőzni a zöldségeket!
Kevés vizet öntünk alá, hogy szaftos legyen - beletesszük a májat, és egy pár percig főzzük - addig, amíg késsel megvágva a májat, annak a közepe már nem véres.
Így finom zsenge marad. Sóval akkor ízesítjük, amikor már puha a máj. Ízlés szerint borsozzuk.
Párolt rizzsel, pirított tarhonyával, petrezselymes krumplival és/vagy friss házikenyérrel tálaljuk.
kattints a képekre - érdemes!
2018. June 09. 00:00
Magyar konyha ínyencségei – Stefánia vagdalt
Magyar konyha ínyencségei – Stefánia vagdalt
1 tojás só bors - ízlés szerinti mennyiségben
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 nagy fej hagyma apróra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés: A kenyeret vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és összezúzzuk.
Minden hozzávalót - a főtt tojás kivételével - összekeverünk, 3- 5 percig, hogy alaposan össze legyen dolgozva.
Kiolajozzuk a tepsit, és a vagdalt 1/3 részét beletesszük, ráhelyezzük a megtisztított főtt tojásokat, majd a maradék hússal befedjük.
1 dl vizet öntünk alá, és 1 órát sütjük közepes lángnál, fóliával letakarva.
Utána meglocsoljuk a szaftjával (ha szükséges egy kis vízzel), és fél óra alatt készre pirítjuk.
Hagymás tört krumplival, krumplipürével és savanyúsággal, illetve salátával tálaljuk, de nagyon finom főzelék feltétnek is (krumpli,paradicsomos káposzta, zöldbab, stb.).
A Stefánia szelet egyik kedvelt alkotó eleme a hidegtálaknak is.
kattints a képekre - érdemes!
2018. June 08. 00:00
A magyar konyha ínyencségei - Rakott kel
A magyar konyha ínyencségei - Rakott kel
70 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
A káposztát félbe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk. A felhevített olajra szórjuk a köménymagot, majd megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.
Megszórjuk az őrölt paprikával, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A végén megborsozzuk, és összekeverjük a megpárol rizzsel.
Tehetünk bele egy kis ételízesítőt is.
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a tölteléket. Befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk a tejföllel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
kattints a képekre - érdemes!
2018. June 07. 00:00