Papp Lajos (1949) - szívsebész professzor, író

Hiszem azt, hogy ez a kis Magyarország, a Kárpát-medence, itt és most a világ számára is jelentős eredményt tud elérni. Katartikus időben élünk és egy nép, kiéhezve jóságra, a szeretetre készen áll.
 
Papp Lajos (1949) - szívsebész professzor, író

2019. August 18. 00:00

Az írónő gondolata igaz nemzetekre is Tormay Cécile

Az október 2-ai népszavazás elé
Az írónő gondolata igaz nemzetekre is!
 
Csak a gyönge emberek számítanak csodákra. Az erős emberek maguk csinálnak csodát.
 
Tormay Cécile (1876-1937) - író, műfordító,
akit 1936-ban és 1937-ben is Nobel-díj jelöltje volt - másodszori jelölésekor csak azért nem kapta meg, mert hirtelen elhunyt, és a szabályzat szerint csak élő személy kaphatja meg a díjat

2019. August 17. 00:00

Az Egri csillagok - Gárdonyi géza

                 

"…a falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében."

Dobó István várkapitány beszédéből - Egri csillagok című regény - részlet

Gárdonyi Géza (1863-1922) - író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus

2019. August 16. 00:00

És mégis itt vagyunk

                           

Magyarország léte, több mint ezeréves múltja során, mondhatni állandóan fenyegetve volt,  s egyetlen század sem tűnt le a nélkül, hogy a »lét és nemlét« kérdése elé ne állította volna.

Klebelsberg Kunó 

2019. August 15. 00:00

Wass Albert Ezt jól jegyezzük meg mindannyian!

                                   

Ezt jól jegyezzük meg mindannyian!

Aki nem tud országáért küzdeni, az nem érdemel országot.

Wass Albert (1908-1998) - író, költő

2019. August 15. 00:00

Teleki Pál - Hit kell!

                                         


"A mai kor problémája nem gazdasági, hanem lelki. Hit kell, hogy megküzdhessünk vele."

Teleki Pál - (1879-1941) - geográfus, egyetemi tanár, politikus, miniszterelnök, tiszteletbeli főcserkész

2019. August 14. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Bácskai rizses hús

                     

A magyar konyha ínyencségei – Bácskai rizses hús
 
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
20 dkg vöröshagyma
50 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
olaj, vagy ízlés szerinti más zsiradék
1 evőkanál őrölt pirospaprika
50 dkg rizs
bors
petrezselyem zöldje
 
Elkészítés: A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk.
 
Felforrósítunk két evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, és sózzuk, és fedő alatt 35 percig főzzük lassú tűzön.
 
Utána hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 5 percig pároljuk.
 
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. három evőkanál olajat felforrósítunk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk.
 
A rizst a húshoz adjuk, felöntjük egy liter forró vízzel, borsozzuk ízlés szerint, sót adunk hozzá - esetleg egy kis ételízesítőt - és összekeverjük, felforraljuk, és áttesszük egy tűzálló tálba (ebben fogjuk tálalni).
 
Lefedjük, és a forró sütőben az egészet puhára pároljuk (30-35 perc).
 
Néhány paprika- és paradicsomszelettel, apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük, azonnal tálaljuk.
 
Friss salátát, vagy kovászos uborkát, illetve vegyes savanyúságot adunk mellé.
 
kattints a képekre - érdemes!

2019. June 18. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Sonkás tészta

                           

A magyar konyha ínyencségei – Sonkás tészta
 
Hozzávalók:
40-50 dkg főtt,
füstölt sonka (lehet csülök is) sovány részei
50 dkg száraztészta (fodros kocka)
15-20 dkg reszelt trappista sajt
4 dl tejföl olaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
 
Elkészítés:
A tésztát szokásos módon megfőzzük. Nem puhára, csak "ressre"! Amíg a tészta fő, ledaráljuk a sonkát.
 
A tésztát leszűrjük, a főzőedénybe visszatesszük, és összekeverjük a sonkamasszával és a tejföllel.
 
Egy olajjal kikent és a szemlemorzsával megszórt tepsibe beletesszük, szépen eligazítva - a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
 
180-200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul. Evéshez tálalhatunk egy kis tejfölt is.
 
kattints a képekre - érdemes!

2019. June 17. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Bajai halászlé

                               

A magyar konyha ínyencségei – Bajai halászlé
 
Hozzávalók tíz főre:
5 kg ponty
1 kg vöröshagyma
10 dkg csemege paprika
10 dkg vegyes cseresznyepaprika egészben
70 dkg házi gyufatészta
 
Elkészítés:
A dunai pontyot megtisztítjuk, irdalás után kétujjnyi vastag darabokra, a fejet pedig félbe vágjuk.
Ezután lesózzuk, fűszerpaprikával meghintjük. Két órát hűtőben letakarva tároljuk.
 
A vöröshagymát apróra daraboljuk, a bogrács aljára tesszük. Rákerül a befűszerezett hal. Hat liter vízzel felöntjük, és intenzíven forraljuk.
 
10 perc után rátesszük a fűszerpaprikát, a csöves paprikát, s így még 30 percig forraljuk erős tűzön.
 
Közben a frissen gyúrt gyufa tésztát kifőzzük. A kifőtt tésztát a hallével tálaljuk, míg a halat esztétikusan felrakva, külön tálon kínáljuk.
 
Nos, hát ez egy bajai! Sok más főzési módja is van e kiváló ételünknek, melyeket majd a későbbiekben mutatunk be.
 
kattints a képekre - érdemes!

2019. June 16. 00:00

Magyarország nem lesz gyarmat! Mészáros László

                       


Magyarország nem lesz gyarmat!
 
Az elmúlt kilenc évben Magyarország a korábbiakhoz képest teljesen új szemléletű nemzetpolitikát, államszervezést, gazdaságpolitikát, külügyi kapcsolatrendszert alakított ki magának, hogy a nagyhatalmak gyarmatosítási szándékú szorításából, illetve az ellenséges utódállamok asszimilációs politikájából adódó kiszolgáltatott helyzetét valamelyest enyhítse, így felszámolhassa hazánk "kompország státuszát".
 
Határokon átívelő nemzetegyesítés, a Közel-, és Távol-Keletre nyitás politikája, a multik megadóztatása, a bankok megregulázása, a családokat kiemelten támogató kormányzati cselekvés-sor, a megújuló, és összességében csökkenő terheket jelentő adórendszer, a rezsicsökkentések sorozata, mind mind részei, a mára Európa szerte "magyar útként" emlegetett új nemzetpolitikai filozófiának és modellnek. 
 
Kompországból csak ezen a "magyar úton" válhatunk a világban magának tiszteletet parancsoló erős gazdasággal rendelkező szuverén országgá, egyenrangú, elfogadott tárgyalópartnerré.
 
Az erősebb Magyarország, erősebb érdekérvényesítési pozíciót jelent. Az erős pozíció, egy átgondolt, jól megtervezett, és következetesen képviselt nemzetstratégiával párosulva "csodákra képes".
 
Létérdekünk tehát, ha nem "meghúzódva", statisztaként akarunk élni Európában, hanem korábbi történelmi dicsőségeinkhez méltó elbánást kívánunk kivívni magunknak a világban. Létérdekünk tehát, hogy ezt a politikát, annak a folytatását támogassuk.
 
Akarunk és merünk újra naggyá válni! 
S mindenki megláthatja: "A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez” 
 
Mészáros László a Patrióta Európa Mozgalom alapítója

2019. June 16. 00:00
<< Első < Előző Következő> Utolsó>>

1. oldal/860