Magyar konyha ínyencségei – Nyári fejtett bableves csipetkével

        

 

Magyar konyha ínyencségei – Nyári fejtett bableves csipetkével
 
Hozzávalók:
50 dkg fejtett bab
50 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, darab zeller és karalábé) - aprítva
1 nagy vöröshagyma - finomra aprítva
3 gerezd fokhagyma - összezúzva
2-3 babérlevél
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
1-1 paradicsom és zöldpaprika, csak behasítva
zeller és petrezselyem zöldje
3 dl tejföl
1 bő evőkanál liszt
olaj, vagy ízlés szerinti más zsiradék
ecet
 
csipetkéhez:
1 tojás
liszt, amennyit felvesz
csipet só
 
Elkészítés:
A felhevített olajban az aprított zöldségeket a vöröshagymával magas hőfokon, kevergetve, pár percig dinszteljük, majd belepirítjuk a lisztet.
 
Meghintjük pirospaprikával, és felengedjük vízzel. Amikor felforr, beleöntjük a babot, a zeller zöldjét, a babérlevelet, a paradicsomot, a zöldpaprikát, sózzuk, és beletesszük a fokhagymát is.
 
Tehetünk bele egy kis ételízesítőt is. Ameddig puhul a bab, 1 tojásból és lisztből kemény tésztát gyúrunk egy kis tálban, pár perc pihentetés után enyhén lisztezett tálcára csipegetjük.
 
Amikor megpuhult a bab, a csipetkét is hozzáadjuk, majd mikor már a csipetke is majdnem puha, a kikevert tejfölt, és az apróra vágott petrezselyem zöldjét is hozzákeverjük.
 
Amennyiben szükséges, utána ízesítjük - a legvégén ízlés szerint ecetezzük.
 
Tálaláskor még tehetünk az asztalra további tejfölt.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 18. 00:00

A Magyar konyha ínyencségei – Konyakos kacsasült

A Magyar konyha ínyencségei – Konyakos kacsasült
 
Hozzávalók:
1 db pecsenyekacsa
1 nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
5 dkg liszt
2 dl vörösbor
5 cl konyak
15-20 dkg kacsamáj
olívaolaj,
csokor petrezselyemzöld
2 db babérlevél
kakukkfű
 
Elkészítése:
A kacsát megszabadítjuk aprólék részeitől. A hagymát negyedeire vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, mindezeket kevés olívaolajon megpirítjuk.
 
Megszórjuk a liszttel, ráöntjük a konyakot, a vörösbort, és kevés vizet is adunk hozzá. A babérlevéllel, kakukkfővel és sóval ízesítjük.
Fedő alatt erős tűzön forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
A kacsa máját kevés olajon átsütjük, áttörjük, hozzáadjuk a mártásomhoz.
 
Közben a kacsát a sütőben ropogósra sütjük. Amikor elkészült, kiemeljük egy vágódeszkára, feldaraboljuk, tálra rendezzük. A zsírjától megszabadított szaftját mártásba öntjük, összeforraljuk.
 
A mártással meglocsoljuk kacsánkat, pirított burgonyával, sült almával tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 17. 00:00

A magyar konyha ínyencségei - Kapros töltött tök

                         

 

A magyar konyha ínyencségei - Kapros töltött tök
 
Hozzávalók:
2 db zsenge tök
30 dkg darált hús - sertés vagy pulyka
15 dkg nem teljesen megfőtt rizs
10 dkg vöröshagyma kockára vágva
2 csokor kapor összevágva
tejföl
bors
10-15 dkg reszelt sajt
esetleg 1 db piros színű paprika kockázva.
 
Elkészítés: Üvegesre dinszteljük a hagymát, majd beletesszük a darált húst. Sózzuk, esetleg egy kis ételízesítőt adunk hozzá. Fűszerezzük sóval és az apróra vágott kaporral.
 
Készre pároljuk, majd hozzáadjuk a közben megpárolt, nem teljesen puha rizst, és ízlés szerint megborsozzuk. Keverhetünk hozzá egy felkockázott piros paprikát.
 
A tököt megmossuk, levágjuk a végeit, meghámozni nem kell, mert még zsenge a héja. Hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belsejét.
 
Megsózzuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük. Egy tepsibe tesszük a megtöltött tököket. Ízlés szerinti mennyiségű tejföllel fedjük be a tetejét. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig pároljuk.
 
Ekkor levesszük a róla a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és fólia nélkül visszahelyezzük a tepsibe - pirosra sütjük a tetejét.
 
Ez újabb 10-15 perc.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 16. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Csirke becsinált leves

[/c

 

A magyar konyha ínyencségei – Csirke becsinált leves
 
Hozzávalók:
1 kg csirkeaprólék májjal - de készíthetjük fél kg dkg filézett csirkehúsból pulykahúsból is
60 dkg vegyes leveszöldség - sárgarépa petrezselyem gyökér zellergumó, karalábé
10 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
petrezselyem zöldje apróra vágva
zeller zöldje
1 nagyobb babérlevél
1 dl tejszín
2 dl tejföl
olaj
csipet cukor
1/2 citrom leve
őrölt bors
 
Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítjuk. Felhevített olajban a vöröshagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
 
Tovább dinszteljük egy pár percig. Beletesszük a kisebb darabokra vágott aprólékot, vízzel felengedjük. Megsózzuk, teszünk bele egy evőkanál minőségi (bio) ételízesítőt, és felforraljuk.
 
Mikor kezd egy kicsit puhulni hozzáadjuk a zöldborsót, majd a zúzott fokhagymát. Ha minden megpuhult, hozzáöntjük a kikevert tejszínt a tejföllel.
 
Csipet cukorral, citromlével, ízlés szerinti mennyiségű őrölt borssal ízesítjük még a levest - pár percig még lassan forraljuk,.
 
Rövid pihentetés után, zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk.
 
kattints a képekre érdemes!

                

2018. January 15. 00:00

A magyar konyha ínyencségei – Vesevelő

A magyar konyha ínyencségei – Vesevelő
 
Hozzávalók:
6 db sertésvese
30-40 dkg velő
20 dkg vöröshagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 db zöldpaprika
 
Elkészítés: A vesét kettévágjuk, és a fehér részeket a belsejéből alaposan kivágjuk, ne maradjon benne pici sem.
 
Vágódeszkára tesszük, az egyik kezünkkel lefogjuk, a késsel kettéhasítjuk, majd enyhén mélyedést formálunk, ahogy vágjuk, így szinte mind kijön az első vágáskor.
Ezután még a szélén maradt fehér ereket, sötét foltokat is kimetsszük belőle. Kéz meleg vízbe tesszük, és áztatjuk 1-2 órát. A vizet 2-3 alkalommal lecseréljük.
 
Ezután hosszában kettévágjuk a vesét, és felszeleteljük 3-4 mm széles csíkokra. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát megdinszteljük a felszeletelt paprikával együtt.
 
Előbb a pirospaprikát, majd a vesét rátesszük a hagymára, és gyakran kavargatva addig sütjük, míg majdnem zsírjára sül.
 
Ez pár perc. Vigyáznunk kell, mert a vese is úgy viselkedik, mint a máj: ha túlfőzzük, egyre keményebb lesz.
 
Közben beletesszük velőt, amelyet nagy kockákra vágtunk, és együtt sütjük még 3-4 percig. Közben ízlés szerint borssal és sóval fűszerezzük.
 
Ha nincs alatta elég folyadék, tehetünk hozzá kevés vizet. Finom szaftos ételt kapunk.
 
Friss házikenyérrel, petrezselymes krumplival esetleg párolt rizzsel tálaljuk.
 
kattints a képekre - érdemes!

2018. January 14. 00:00

Magyar konyha ínyencségei – Aszalt szilvával töltött pulykamell

                         

A magyar konyha ínyencségei – Gesztenyével töltött pulykamell
 
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
10 dkg gesztenyepüré (natúr, nem édes)
1 db tojás
1 db zsemle
őrölt bors
olaj a sütéshez
 
Elkészítés:
A pulykamellből 4 db nyitott szeletet vágunk, a leeső részt ledaráljuk. Áztatott zsemlét, tojást, gesztenyepürét és a fűszereket a darált hússal jól összekeverjük.
 
A nyitott szeleteket gyengén megkloffoljuk. Tojással lekenjük a hússzeletet, fűszerezzük sóval, borssal.
 
Az ölteléket rúd formában ráhelyezzük a pulykamellszeletekre. Felgöngyöljük, alufóliába szorosan becsomagoljuk. Tepsiben tesszük, s kevés víz aláöntésével a sütőben majdnem készre pároljuk. Kicsomagoljuk finom olajjal történő többszöri locsolgatása mellett, aranysárgára sütjük.
 
Egy kis pihentetés után felszeleteljük, saját szaftjában tálaljuk. Sült ananászszelettel, őszibarackkal, aszalt szilvával, narancsgerezddel, friss fűszernövényekkel díszítjük, és nagy szemű finom párolt rizst adunk mellé köretnek.

2018. January 13. 00:00

Mint a történelem során mindig, a mai világunk is a "köz" elől elzárt háttér manipulációk, hatalmi játszmák szerint "működik".

Mint a történelem során mindig, a mai világunk is a "köz" elől elzárt háttér manipulációk, hatalmi játszmák szerint "működik".

Ám az egyszerű ember, egyben nem balga is.

Amennyiben a bizalmával felruházott felelős legfőbb vezetője világos információkkal látja el őt, ő (a kis ember) is mindig tudni fogja, hogy neki is van felelőssége, és mindig e felelősségének a tudatában fogja védeni az ország, a saját, a családja érdekeit.

E felelőssége tudatában fogja "nekivetni a hátát", az érte, hazáért nap mint nap tárgyaló viaskodó, küzdő, miniszterelnöknek - erősítendő a közös akaratot: az önvédelmet!

Ezt nevezik a közös bizalomra épített honvédelemnek!

fotómontázs: Elég

C:\Users\user\Desktop\HH\generali\képp Mai világunk is a köz elől elzárt háttérmanipuláció, hatalmi játszmák szerint működik. Ám az egyszerű ember, egyben nem balga is. Ha.. fotómontázs Elég.jpg

2018. January 08. 00:00

Mint a történelem során mindig, a mai világunk is a "köz" elől elzárt háttér manipulációk, hatalmi játszmák szerint "működik".

Mint a történelem során mindig, a mai világunk is a "köz" elől elzárt háttér manipulációk, hatalmi játszmák szerint "működik".

Ám az egyszerű ember, egyben nem balga is.

Amennyiben a bizalmával felruházott felelős legfőbb vezetője világos információkkal látja el őt, ő (a kis ember) is mindig tudni fogja, hogy neki is van felelőssége, és mindig e felelősségének a tudatában fogja védeni az ország, a saját, a családja érdekeit.

E felelőssége tudatában fogja "nekivetni a hátát", az érte, hazáért nap mint nap tárgyaló viaskodó, küzdő, miniszterelnöknek - erősítendő a közös akaratot: az önvédelmet!

Ezt nevezik a közös bizalomra épített honvédelemnek!

fotómontázs: Elég

C:\Users\user\Desktop\HH\generali\képp Mai világunk is a köz elől elzárt háttérmanipuláció, hatalmi játszmák szerint működik. Ám az egyszerű ember, egyben nem balga is. Ha.. fotómontázs Elég.jpg

2018. January 08. 00:00

Magyarország határtalan!

Magyarország határtalan!

 

A mindenkori Magyarország - az anyaország, és a világ azon kisebb nagyobb földterületeinek összessége, ahol magyar szívű emberek élnek!

 

Az a talpalatnyi föld is a magyar honhoz tartozik, ahol esetleg csak egy magyar család, vagy netán csupán egy magyar lelkű honfitársunk él a Kárpát-medencében, vagy a világban bárhol: Dél-Amerikában vagy éppen Prágában, Csángóföldön, Londonban vagy Lendván.

 

Az a talpuk alatti kicsinyke terület, ahol léteznek, élnek - az is Magyarország egy-egy alkotó eleme.

 

Ugyanis a magyar haza a szívekben él - és mert a mindenkori Magyarország e magyar lakta földmozaikok összessége!

 

Mészáros László - a Patrióta Európa Mozgalom alapítója

 
C:\Users\user\Pictures\képp Magyarország határtalan! Magyarország, a világ azon kisebb nagyobb földterületeinek összessége ahol magyarszívű emberek élnek!  fotómontázs Lázadás s liberalizmus ellen.jpg

2017. December 30. 00:00

A háttérhatalom azon mesterkedik, hogy összekeverjék más fajtájú, más kultúrájú emberekkel az európaikat, hogy egy vegyes etnikumú Európa jöjjön létre! Amit majd ők irányítanának központilag.

A háttérhatalom azon mesterkedik, hogy összekeverjék más fajtájú, más kultúrájú emberekkel az európaikat, hogy egy vegyes etnikumú Európa jöjjön létre! Amit majd ők "irányítanának" központilag.
 
A magyarok meghatározó többsége is a vegyes házasság híve, de egészen másképpen: egy nő és egy férfi.
 
Még az alaptörvényben is rögzítettük a természet eme parancsát, a nemzet megmaradásának a zálogát!
 
Az öngyilkos libsi világ sivalkodik is érte rendesen. :D :D
 
fotómontázs: Fesztnyitva Webbót
képp A magyarok meghatározó többsége is a vegyes házasság híve egy nő és egy férfi.

2017. December 28. 00:00
<< Első < Előző Következő> Utolsó>>

1. oldal/854